M41

Aquí os presento la meva memòria finalment acabada, en aquesta memòria explicaré les diferents fases importants per la "Construcció de la maqueta d'una casa". Si tens interès per aquesta practica aquí et deixo un enllaç en PDF on t’endinsarà al món de la meva pràctica al Google Drive, Espero que t'agradi! A continuació indicare el meu dia a dia...


Enllaç al Google Drive de la meva memòria:
https://drive.google.com/file/d/0B3xTnrOEZaOtTWFXYl8xWUtFQnc/view





DIA A DIA:





  • 1er dia:
        Vam començar a fer les peces de les parets, envans, etc.. En una lamina, i també el             terra en una fusta mes gran, vam estar dos dies fent les peces amb mesures exactes,           ja que a dies anteriors vam estar fent les mateixes peces a la nostra llibreta d’apunts, i         seguidament en una lamina D3.

  • 3er dia: En aquest dia vam començar a serrar les peces amb els següents material  la serra de marqueteria, la tauleta de marqueteria i el petit serjant  Seguidament amb una mà aguantem la fullola de fusta D3(arpo) i amb això anem a serrar les peces, les parts més difícils de serrar, com ara les portes ho deixem per al final perquè no hi hagi cap perill perquè es trenquin i haver-ho de tornar fer de nou.



  • 4art dia: Avui hem fet el mateix que el dia anterior perquè tenim moltes peces per a fer. Al principi hem començat a serrar tot el que ens faltava(eren dos peces i eren les mes grans) les dues juntes la Anna i jo. Hem començat fer-ho amb més rapidesa i més seguretat, perquè no teníem molt de temps, els altres companys anaven molt avançats, encara que eren grups de tres persones. Per primera vegada se’ns va trencat un dels fils de la serra de marqueteria pel simple fet d'haver sobreescalfat la superfície del fil o perquè no estava en la posició adequada per serrar, hem de tenir mes cura i fer-ho correctament!




  • 5é dia:En aquest dia encara estem en les últimes peces i entre l'Anna i jo ja hem començat a llimar, per tenir un acabat amb mes linealitat i també amb mes seguretat de no clavar-nos cap boci de fusta sobrant. Ens anem repartint la feina i mentre jo les vaig llimant la Anna acaba de retocar les finestres, quan va acabant de serrar les finestres amb molta cura de no trencar cap, les vaig llimant amb molta cura amb una llima mes petita. Problemes!! L’Anna se li ha trencat una peça i l'ha de tornar fer. Llimant una de les peces se’m trenca a mi també! Hem de tornar a repetir aquestes peces lo mes abans possible, sinó perdrem molt de temps per acabar-les correctament.






  • 6é dia:En aquest dia vam acabar de llimar i polir amb el paper de vidre l’ultima peça, la meva companya va començar a serrar la base de la nostra pràctica, on començaríem a fer possible la nostra maqueta amb les seves parets. El tipus de fusta de la base es una barreja compacte, que es dura i molt resistent, per lo tan va costar molt de serrar, per aquest motiu vam aprendre com utilitzar el xerrac recte, una eina de tall que es fa servir una mica en diagonal, per poder avançar amb les dents per les quals esta composada. Ens anàvem ajudant, mentre una serrava l’altre anava veien si per sota també anava correctament, ja que la que estava serrant no es podia fixar a la part de a baix.
  • 7é dia: Ja hem acabat de serrar la base i la tenim llimada per els cantons, es l’hora de començar a enganxar les peces per crear la figura de la nostra maqueta. Comencem per els 4 llistons de fusta per els quals ens ajudaran a fer de marges per començar a col·locar les parets del nostre habitatge, nosaltres ho vam fer centrat, es a dir, vam decidir en seguir les mesures del nostre guió. 286cm(horitzontal) x 236 cm(vertical). Les peces les vam enganxar amb l’ajuda de la cola blanca. Un cop vam acabar d’enganxar, vam clavar (no del tot) uns claus mitjans però prims a la superfície dels llistons que vam enganxar, per intentar que quedessin més fixes i evitar possibles moviments i així poder anar avançant la nostra practica.


  • 8é dia: Aquest dia vam començar a fer les coses amb molta mes rapidesa, era l’hora d’enganxar totes les peces de fusta on farien la funció de paret entre elles de les diverses habitacions del habitatge, però...PROBLEMA! hi havia peces que no corresponien on havien de estar, es a dir, no eren grans, no tenien la mesura adequada, i deixaven petits forats entre mig, cosa que ens va enrederin una mica mes a la meva companya hi ha mi perquè les vam tornar a repetir unes quantes vegades.



  • 9é dia: Va ser el nostre penúltim dia de pràctica. Ja teníem la nostra practica mig enllestida, el 8é dia vam acabar d’enganxar les peces i nomes ens faltava les dues teulades. Aquest dia vam estar mes tranquil·les perquè mes o menys els altres grups anàvem com nosaltres.

         Recordatori: Vam tenir uns quants problemes en el fet de les peces per enganxar-les            seguien deixant forats i vam decidir que amb un serjant les aprestaríem a la força.


  • 10é dia: Aquest dia vaig enganxar les petites peces de fusta cilíndrica en les teulades i les vaig deixar secant a un costat, fins al final de la classe que les vam provar, van anar clavades, les vaig fer a mesura les dues teulades. M’entres jo enganxava les peces la meva companya va començar a fer la instal·lació/creació de la llum, no vam soldar, però si que vam col·locar les xinxetes a mesura de un guió que ens va donar el tutor de l’assignatura. PROBLEMA! La meva companya amb el martes les va anar clavant, però les va clavar molt fort, per lo tant es va quedar el nostre llisto a la taula enganxat però el vam poder arreglar tornant-les a posar un altre vegada, encara no hem fet la soldadura tova.


  • 11é dia: En aquest dia posarem ja a fi la nostra pràctica d’una maqueta d’habitatge. Amb la seva instal·lació, la meva companya i jo hem decidit en acabar la instal·lació a casa i soldar amb els materials que tenim de les nostres famílies, per tal de arribar a la classe i nomes haver de col·locar-lo en el seu lloc respectiu que es la part superior on fa de paper la teulada



No hay comentarios:

Publicar un comentario